Het kantoor van Aon in Eindhoven kort na de aankondiging van de overname van IAK.
Volledig scherm
Het kantoor van Aon in Eindhoven kort na de aankondiging van de overname van IAK. © DCI Media

Aon kan loonoffer inzetten voor besparingsdoel

EINDHOVEN - Medewerkers van Aon helpen met een loonoffer hun werkgever zijn besparingsdoelstelling te halen. Daardoor zullen geen banen verloren gaan als gevolg van de coronacrisis, heeft het verzekeringsbedrijf met onder meer een kantoor in Eindhoven opnieuw bevestigd.

Dat blijkt uit een verklaring die Aon heeft uitgegeven. Aon wil geen indicatie geven van het aantal medewerkers dat zich heeft gemeld voor het loonoffer.

De wereldwijd opererende verzekeringsmakelaar, die in Eindhoven in 2017 IAK overnam, klopte bij zijn 50.000 medewerkers aan voor een loonoffer van 20 procent. In Nederland gebeurt dat op vrijwillige basis omdat de wet het opleggen van zo'n korting niet mogelijk maakt. Aon Nederland stelde een ondergrens voor een salaris op jaarbasis van 36.500 euro. Daarmee zou in lijn met het wereldwijde plan 70 procent van de medewerkers die het best worden betaald een loonoffer kunnen brengen. De tijdelijke salarisverlaging loopt tot het einde van het jaar.

Aon wil zich met kostenbesparingen beschermen tegen de te verwachten gevolgen van de coronacrisis. Tot nu toe merkt het concern daar nog niet veel van. Andere maatregelen die het neemt om te bezuinigen zijn  onder meer een vacaturestop en beperking van de uitgaven.

,,We zijn onze Nederlandse collega’s zeer dankbaar voor hun vrijwillige steun aan deze acties waarmee we onze collega’s kunnen beschermen en onze klanten kunnen blijven bedienen in deze onzekere tijd", laat Aon weten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven