Appartementen beschoten in Eindhoven, politie tast in het duister

videoEINDHOVEN - Twee appartementen aan de Heeghtakker in Eindhoven zijn zaterdagavond rond 21.45 uur beschoten. Niemand is gewond geraakt. 

De woningen liggen op de vijfde en zesde etage van een complex vlakbij de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Er werden diverse kogelinslagen gevonden in de ruiten van de appartementen. Ook een boom heeft schade die veroorzaakt is door beschietingen. De politie heeft het vermoeden dat de schutter vanuit de richting van de Venuslaan heeft geschoten op de appartementen.

Tekst gaat verder onder het kaartje

De politie neemt dit incident hoog op. ,,We hebben geen aanwijzingen dat de bewoners van de appartementen bewust het doelwit zijn", stelt de politie. Mensen die rond 21.45 uur in de omgeving van de Venuslaan en John F. Kennedylaan iets verdachts gezien hebben, worden door de politie gevraagd zich te melden.

De politie onderzoekt meerdere scenario's. Een van die scenario's was dat een flitskast op de John F. Kennedylaan het doelwit was, maar het object lijkt onbeschadigd te zijn.

Volledig scherm
Een kogelgat in de ruit van een appartement © Bert Jansen
Volledig scherm
Een kogelgat in de ruit van een appartement © Bert Jansen
Volledig scherm
Appartementcomplex aan de Heeghtakker © Bert Jansen
  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven