Volledig scherm
Stefano Boeri, Italiaanse architect, op bezoek bij bomenkweker Van den Berk in Sint-Oedenrode; daar staan de bomen die straks op de Trudo Toren op Strijp-S in Eindhoven geplaatst worden. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Architect Boeri van Trudo Toren met bomen in 2019 ambassadeur van DDW

EINDHOVEN - Stefano Boeri, de Italiaanse architect van de Trudo Toren met bomen aan de gevel, is een van de ambassadeurs van de Dutch Design Week dit jaar. De andere zijn de Eindhovense Jalila Essaïdi, Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van Studio Drift uit Amsterdam en designrecensente Alice Rawsthorn.

Volledig scherm
Hoogbouw in Eindhoven: Trudo Toren, naar voorbeeld Bosco Verticale uit Milaan, van de Italiaanse architect Stefano Boeri. © Stefano Boeri/Sint Trudo

Dat heeft de DDW bekendgemaakt. De ambassadeurs hebben als taak om de discussie over design te voeren tijdens het evenement dat dit jaar van 19 tot 27 oktober gehouden wordt. De toren met bomen van Boeri Architetti (naast de naamgever ook  Francesca Cesa Bianchi en Marco Giorgio) wordt momenteel gebouwd op Strijp-S door woningcorporatie Sint-Trudo. De Milanese architect vond aan deze versie - de eerste staat in Milaan  vooral speciaal dat er sociale woningbouw in komt. Hij wil met de toevoeging van groen werken aan duurzame steden. 

Volledig scherm
Jalila Essaïdi © Kees Martens

Essaïdi is bekend vanwege haar bio-based kleding van poep en kogelvrije vesten. Studio Drift legt verbanden tussen technologie en sociale consequenties in hun toegepaste kunstprojecten. De Amsterdammers ontworpen onder meer de lamp Shylight die opengaat als een bloem. Rawsthorn schreef diverse boeken over design. De DDW zegt dat de vier ambassadeurs ieder op hun eigen terrein ‘de grenzen van design verleggen'. 

Eerder waren onder anderen Winy Maas, Atelier NL, Piet Hein Eek, Maarten Baas en Leonne Cuppen (Yksi) ambassadeurs van de week. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7810 stemmen