Artistieke tijdreiziger op Strijp-S in Eindhoven: ‘Nieuwe beleving voor al je zintuigen’

videoEINDHOVEN - Niet vreemd opkijken als je binnenkort een maanmannetje of -vrouwtje tegenkomt op Strijp-S in Eindhoven. Drie kunstenaars zijn daar bezig met een project waarbij bezoekers in een soort ruimtepak over het voormalige Philips-terrein lopen. 

In de helm krijgen ze geluiden te horen en geuren te ruiken die iets vertellen over het verleden. Geluiden die bijvoorbeeld verwijzen naar kamer 306 van Philips Research. Ook wel de kraamkamer van de elektronische muziek genoemd. De drager van de helm hoort overigens geen werkelijke weergave van deze muziek maar een artistieke benadering ervan, vertelt geluidskunstenaar Angela de Weijer. ,,Het is een soort muziek gebaseerd op wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Gecombineerd met bijvoorbeeld de geuren van een kamer waarin sigaren gerookt worden. Zoals dat vroeger heel normaal was op kantoren.”

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven