Artistieke tijdreiziger op Strijp-S in Eindhoven: ‘Nieuwe beleving voor al je zintuigen’

videoEINDHOVEN - Niet vreemd opkijken als je binnenkort een maanmannetje of -vrouwtje tegenkomt op Strijp-S in Eindhoven. Drie kunstenaars zijn daar bezig met een project waarbij bezoekers in een soort ruimtepak over het voormalige Philips-terrein lopen. 

In de helm krijgen ze geluiden te horen en geuren te ruiken die iets vertellen over het verleden. Geluiden die bijvoorbeeld verwijzen naar kamer 306 van Philips Research. Ook wel de kraamkamer van de elektronische muziek genoemd. De drager van de helm hoort overigens geen werkelijke weergave van deze muziek maar een artistieke benadering ervan, vertelt geluidskunstenaar Angela de Weijer. ,,Het is een soort muziek gebaseerd op wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Gecombineerd met bijvoorbeeld de geuren van een kamer waarin sigaren gerookt worden. Zoals dat vroeger heel normaal was op kantoren.”

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven