Artistieke tijdreiziger op Strijp-S in Eindhoven: ‘Nieuwe beleving voor al je zintuigen’

videoEINDHOVEN - Niet vreemd opkijken als je binnenkort een maanmannetje of -vrouwtje tegenkomt op Strijp-S in Eindhoven. Drie kunstenaars zijn daar bezig met een project waarbij bezoekers in een soort ruimtepak over het voormalige Philips-terrein lopen. 

In de helm krijgen ze geluiden te horen en geuren te ruiken die iets vertellen over het verleden. Geluiden die bijvoorbeeld verwijzen naar kamer 306 van Philips Research. Ook wel de kraamkamer van de elektronische muziek genoemd. De drager van de helm hoort overigens geen werkelijke weergave van deze muziek maar een artistieke benadering ervan, vertelt geluidskunstenaar Angela de Weijer. ,,Het is een soort muziek gebaseerd op wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Gecombineerd met bijvoorbeeld de geuren van een kamer waarin sigaren gerookt worden. Zoals dat vroeger heel normaal was op kantoren.”

  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven