Artistieke tijdreiziger op Strijp-S in Eindhoven: ‘Nieuwe beleving voor al je zintuigen’

videoEINDHOVEN - Niet vreemd opkijken als je binnenkort een maanmannetje of -vrouwtje tegenkomt op Strijp-S in Eindhoven. Drie kunstenaars zijn daar bezig met een project waarbij bezoekers in een soort ruimtepak over het voormalige Philips-terrein lopen. 

In de helm krijgen ze geluiden te horen en geuren te ruiken die iets vertellen over het verleden. Geluiden die bijvoorbeeld verwijzen naar kamer 306 van Philips Research. Ook wel de kraamkamer van de elektronische muziek genoemd. De drager van de helm hoort overigens geen werkelijke weergave van deze muziek maar een artistieke benadering ervan, vertelt geluidskunstenaar Angela de Weijer. ,,Het is een soort muziek gebaseerd op wat zich op deze plek heeft afgespeeld. Gecombineerd met bijvoorbeeld de geuren van een kamer waarin sigaren gerookt worden. Zoals dat vroeger heel normaal was op kantoren.”

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM
    Update

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven