Piet van der Hamsvoort in zijn Oldsmobile.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet van der Hamsvoort in zijn Oldsmobile. © privéfoto Van der Hamsvoort

Autohandelaar Piet van der Hamsvoort (1937-2020) liet nooit iemand met pech langs de kant van de weg staan

In HerinneringEindhovenaar Piet van der Hamsvoort (1937-2020) zat meer dan vijftig jaar in de autohandel, en zelfs toen hij ziek was en bijna niet meer kon lopen kocht hij toch nog twee auto’s. Dat was drie weken voor zijn dood. Het leven was niet mild geweest, maar met zijn Anny had hij alles getrotseerd. Hij stierf op 19 december aan een hersentumor.

 1. Voor Gerard van Eeuwijk (1963-2020) bestond Kerstmis niet meer na de dood van zijn zoon Ronnie
  PREMIUM
  In Herinnering

  Voor Gerard van Eeuwijk (1963-2020) bestond Kerstmis niet meer na de dood van zijn zoon Ronnie

  Het leven was nooit meer hetzelfde voor Gerard en José van Eeuwijk na de dood van Ronnie, hun 18-jarige zoon die in 2007 omkwam bij een auto-ongeluk. Dat je bij elkaar blijft na zo’n immens verlies is niet vanzelfsprekend, hoorden ze later van anderen. Voor hen wel, ze waren een team, en al bijna veertig jaar samen toen Gerard vorig jaar oktober stierf in het ziekenhuis.
 2. Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'
  PREMIUM

  Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'

  ROSMALEN/EINDHOVEN - Miljoenen mensen wereldwijd zagen zaterdagavond hoe de Deense voetballer Eriksen tijdens een van de eerste wedstrijden van het EK op het veld in elkaar zakte, maar vervolgens met succes werd gereanimeerd. Het zorgde bij de Hartstichting en het Rode Kruis voor een regelrechte run op reanimatiecursussen en aanmeldingen van nieuwe ‘burgerhulpverleners’.
 3. Eindhovense politiek vertrouwt op bemiddeling met woonbootbewoners over uitkoopregeling

  Eindhoven­se politiek vertrouwt op bemidde­ling met woonbootbe­wo­ners over uitkoopre­ge­ling

  EINDHOVEN - De bewoners van tien woonboten op het Afwateringskanaal van bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven weten nog niet hoe een uitkoopregeling er uit gaat zien als de gemeenteraad volgende week bepaalt dat ze binnen tien jaar moeten vertrekken. De Eindhovense politiek vertrouwt op de aanpak van PvdA-wethouder Yasin Torunoglu die onder druk van een dwangsom heeft voorgesteld om het bestemmingsplan nu al aan te passen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven