Volledig scherm
© Bert Jansen

Automobilist die wegreed na aanrijding Eindhoven opgepakt, slachtoffer buiten levensgevaar

VIDEOEINDHOVEN - Op de kruising van de Eisenhowerlaan met de Wolvendijk in Eindhoven is zaterdagavond rond 23.30 uur een 45-jarige fietsster aangereden door een auto. De automobilist is doorgereden na het ongeval. Zondagmiddag werd hij (29) aangehouden door de politie. Deze man, zonder geldig rijbewijs en vaste woon- of verblijfplaats, heeft zichzelf gemeld.

Een traumateam kwam na het ongeluk ter plaatse ter assistentie. De vrouw bleef zwaargewond achter op het wegdek en was niet aanspreekbaar. Ze werd in kritieke toestand meegenomen naar het ziekenhuis. Ze had onder meer verwondingen aan haar onderlichaam.

De bestuurder was toen al lang weg. De politie stuurde een Burgernet-melding waarin mensen werd gevraagd uit te kijken naar een donkerkleurig stationwagen met zichtbare schade aan de voorkant. De auto zou richting het Insulindeplein zijn gereden.

Auto gevonden

Even voor 00.40 uur liet de politie weten dat ze het voertuig, een Volkswagen Polo, hadden aangetroffen op de Boschdijk in Eindhoven. De politie startte direct een groot onderzoek om de bestuurder van de betrokken auto te achterhalen. De Polo werd meegenomen voor technisch onderzoek.

Bij de politie hebben zich zondag twee nieuwe getuigen gemeld. Zij hebben de Volkswagen zien rijden voor en na het ongeluk. De politie roept andere getuigen op zich ook te melden.

Volledig scherm
De auto die betrokken was bij het ongeval op de Eisenhowerlaan in Eindhoven werd aangetroffen op de Boschdijk. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven