Automobiliste door het lint na verkeersruzie in Eindhoven: ‘Flessen vlogen al rijdende door de lucht’

videoEINDHOVEN - Een verkeersruzie in Eindhoven is onlangs flink uit de hand gelopen. Dat blijkt uit beelden die sinds een aantal dagen rondgaan op internet. Op de kruising van de Noord Brabantlaan met de Zeelsterstraat/Welschapsedijk escaleert de situatie, zo valt te zien.

Twee bestuurders kregen het dinsdagavond 30 april om nog onbekende reden met elkaar aan de stok op de Noord Brabantlaan. Ze rijden dan vanuit Veldhoven naar Eindhoven. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de Zeelsterstraat en Welschapsedijk, die dan op rood staan, stapt een automobiliste uit om verhaal te halen. 

De ander gooide even daarvoor, op hoge snelheid, met plastic flesjes naar haar voertuig. Bij het verkeerslicht gaat het bekogelen gewoon door. Daarop volgt een trap tegen het portier van de auto van eerstgenoemde weggebruiker.

Dashcam 

Vlak voordat een van de twee bestuurders linksaf slaat, de Welschapsedijk in, snijdt de vrouw deze nog een keer de weg af. Willem uit Eindhoven reed enkele meters achter de verkeersruzie. Zijn dashcam legde het conflict vast. ,,Wat is hier aan de hand?, dacht ik. De flesjes vlogen al rijdende door de lucht. Hoe deze ruzie is ontstaan weet ik niet, maar het is wel erg gevaarlijk.”

Bij de politie is tot op heden geen aangifte binnengekomen van de verkeersruzie. 

Volledig scherm
Een verkeersruzie in Eindhoven is onlangs flink uit de hand gelopen. © ED
  1. Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt
    update

    Heimlich­greep nodig bij Eindhoven­se tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

    Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis vanmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen. Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven