Volledig scherm
Izis Jacobs kreeg donderdag een speciale Lions-onderscheiding én een knuffelleeuw. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Award voor bloemenmeisje (4) uit Eindhoven: ‘Wat Izis voor elkaar krijgt, dat verdient onze buitengewone waardering’

VideoEINDHOVEN - Izis Jacobs veroverde inmiddels vele harten in het Schuttersbosch, waar zij met haar moeder Laurie woont. Samen halen ze meerdere keren per week bloemen, die 'aan de datum zijn' op, bij supermarkten in Stratum. Hier maken ze vervolgens mooie bosjes van en die bezorgen ze bij de oudere bewoners van het Schuttersbosch.

Anita Bijvoet en Hanze Bakker, leden van de Eindhovense afdeling van Lions Club Nederland, zijn duidelijk onder de indruk van wat kleine Izis teweegbrengt. Bijvoet: ,,Jongeren die mooie dingen doen voor de samenleving willen we graag in de spotlights zetten. Vooral jongeren tussen de vijftien en achttien jaar willen we graag steunen." Bakker vult breed lachend aan: ,,Maar wat de vierjarige Izis voor elkaar krijgt, dat verdient onze buitengewone waardering."

Moeder Laurie Sieben en vader Ard Jacobs glimmen donderdag van trots tijdens de feestelijke uitreiking van de Lions-onderscheiding in het Cruydenhuisch. Jacobs: ,,Izis heeft het enthousiasme voor bloemen en de natuur met de paplepel meegekregen. Net als de meeste kinderen doet ze heel graag mee met onze sociale activiteiten. Maar dat Izis er in onze buurt zo'n groot bloemenfeest van weet te maken, dat hadden we zelf niet kunnen bedenken."

Sieben had zelf ooit een bloemenzaak. Nu is er tijd om het tomeloze enthousiasme van Izis te volgen. Sieben: ,,We zijn zelfs in gesprek met Albert Heijn XL en ik heb twee moeders gevonden die waarschijnlijk ook deze bloemenvreugde willen gaan verspreiden. En ik vind het prachtig dat er ook in andere steden mensen zijn die het voorbeeld van Izis willen gaan volgen."

Knuffel

Als Bijvoet de onderscheiding geeft frummelt Izis wat aan haar rode feestjurk. De plechtigheid lijkt haar te overweldigen. Totdat het Bloemenmeisje het cadeau, een knuffelleeuw, in haar armpjes sluit. Dan is er de glimlach van een kind en vraagt ze: ,,Mag die ook mee als ik ga slapen?"

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen