Volledig scherm
Robin krijgt uitleg over nieuwe snufjes van Philips. © Philips/Frank van Beek

Baas van Morgen: Leerlingen in Eindhoven voor even een hotemetoot

Zeynep, de eerste vrouw aan het roer bij DAF. Robin, de baas van Philips. En Rianne, wethouder van Eindhoven. Topmensen in de regio konden donderdag even achteroverleunen omdat hun baan voor een dagje werd overgenomen door basisschool- en vmbo-leerlingen.

In het kader van het evenement 'Baas van Morgen' kropen kinderen die opgroeien in een omgeving met een sociaal-economische achterstand in de huid van directeuren en politici. De vijftienjarige Robin, leerling van het Antoon Schellenscollege in Eindhoven, nam gisteren het stokje over van Henk Valk, baas van Philips Benelux. Samen namen ze een kijkje in het 'ontdekkings-lab' op de High Tech Campus. Daar demonstreert het concern de nieuwste snufjes op het gebied van zorgtechnologie aan de directies van ziekenhuizen, medisch specialisten en bewindspersonen. Voor hotemetoten dus. Prima, vindt Robin, al adviseert hij ook om een 'augmented reality-tour' voor kinderen in te richten. Daarna stapte het tweetal in de auto voor een bezoek aan koning Willem-Alexander in Amsterdam. Vandaag moeten de Brainport-bazen weer gewoon zelf aan de bak.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6981 stemmen