Volledig scherm
De PSV-taart © Bakkerij Bekkers

Bakkerij Bekkers begint alvast met verkoop PSV-kampioenstaarten: We gaan er een paar honderd maken

EINDHOVEN - Frank van de Laar van bakkerij Bekkers uit Veghel weet het zeker: PSV wordt zondag kampioen. En daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met de verkoop van kampioenstaarten.

Dus waren de eerste taarten toen de deuren donderdagochtend om 8.00 uur openden al klaar. En gewild, zo blijkt. Van de Laar: ,,We beginnen rustig maar er zijn al mensen langsgekomen specifiek voor de taart." Bekkers heeft in de omgeving Eindhoven in totaal 13 vestigingen, waarvan 3 in Eindhoven zelf. ,,Vooral in de stad verwachten we veel te verkopen, maar PSV is in heel de regio natuurlijk super populair dus we denken dat we er tientallen of misschien wel honderden zullen gaan verkopen", aldus Van de Laar.   

Afgelopen nacht zijn de bakkers aan de slag gegaan met de taarten en iedereen zal de komende dagen een tandje bij moeten zetten. ,,Vooral zaterdag en maandag verwachten we veel te verkopen. We denken er echt wel een paar honderd te gaan maken," vertelt Van de Laar. ,,Mensen reageren heel enthousiast, ze komen speciaal voor de taart naar onze bakkerijen."

Het was een idee van Van de Laar en zijn collega Rick, die een 'die-hard' PSV-fan is. Ze wilden iets ludieks doen en er het liefst ook nog ruim op tijd bij zijn. ,,We gaan er ook echt wel vanuit dat ze gewoon kampioen worden hoor."

Bekkers verkoopt taarten en 1-stuks-gebakjes. Beide zijn gemaakt van een laagje kapselbeslag, daarboven een laag bavarois, weer kapselbeslag, aardbeienbavarois, slagroom en daarbovenop natuurlijk het feestelijke logo.

En wat als ze nu toch verliezen van Ajax zondag en het hele feest niet doorgaat? ,,Dan gaan we gewoon door met bakken en schuiven we het naar volgende week!"

Volledig scherm
De PSV-gebakjes © Bakkerij Bekkers
Volledig scherm
Een van de bakkers met de PSV-taart © Bakkerij Bekkers
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven