Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - In de nieuwbouwwijk Berckelbosch in Tongelre wordt volop gebouwd. Ontwikkelaar Ballast Nedam kondigde wat nieuwe projecten aan. © Jean Pierre Reijnen

Ballast Nedam zet weer nieuwe stappen in Berckelbosch in Eindhoven

EINDHOVEN - Ballast Nedam Development staat klaar om weer nieuwe stappen te zetten in de nieuwbouwwijk Berckelbosch. Terwijl er gebouwd wordt aan een rij koopwoningen, wordt een ander veld bouwrijp gemaakt. Ook maakt de ontwikkelaar zich op om huurwoningen te bouwen. Die zijn al verkocht aan een belegger/verhuurder. 

Ondanks de grote vraag naar woningen houdt Ballast Nedam Development in Berckelbosch in Tongelre vast aan het ontwikkelen van steeds een 'plukje’ woningen. De resterende 300 woningen in één keer ontwikkelen levert de nodige nadelen op, zegt Michiel Blom van de ontwikkelaar. ,,Dan duurt het lang voordat alles ontwikkeld, verkocht en gebouwd is; daar houden kopers niet van. En voor het bedrijf is het ook een groot risico om alles in een keer op de markt te brengen.” Het bedrijf wil nu ongeveer 100 woningen per jaar op de markt brengen, koop en huur. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven