Volledig scherm
© Thinkstock

Bedreigde zus breekt met verdachte uit Heeze

DEN BOSCH - Een verdachte uit Heeze deed dingen onder invloed van psychoses en drugs. Hij bedreigde ook zijn zus, die hem nooit meer wil zien.

,,Ik was zwaar in de war.” ,,Ik weet er niks meer vanaf.” Verdachte Danny van der S. (31) uit Heeze reageerde woensdag bij de rechtbank in Den Bosch vaak met dezelfde zinnetjes als er weer een nieuwe verdenking tegen hem ter sprake kwam. 

Fiets

Hij stond terecht voor vijftien dingen, variërend van het vernielen van een koffiezetapparaat bij Albert Heijn en het stelen van een fiets tot inbraakpogingen en brandstichting in forensische kliniek De Woenselse Poort, waar hij is opgenomen. Plus bedreiging van zijn zus.

Van der S, zwakbegaafd en lijdend aan psychoses en adhd, verkeerde vaak onder invloed van drugs en leefde een half jaar op straat. Inmiddels wordt hij behandeld en liggen er werk op een kinderboerderij en begeleid wonen in het verschiet.

Hulp

De officier van justitie zag in de meeste strafbare feiten die Van der S. pleegde een schreeuw om hulp. ,,Alleen het bedreigen van zijn familie hoort daar niet bij.”

De officier vroeg om een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden, met een extra lange proeftijd van drie jaar, ,,in de hoop dat het goed met hem blijft gaan bij de GGzE.”

Kapot

De zus die door Van der S. was bedreigd, liet in haar slachtofferverklaring, die door de voorzitter van de rechtbank werd voorgelezen, weten welke impact de problematische omgang met haar broer heeft. ,,Onze band is voor altijd kapot. Je hebt gezegd dat iedereen uit de familie eraan gaat, behalve je neefje. Besef je wat dat doet? Blijf uit ons leven, voor altijd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven