Volledig scherm
PREMIUM
De locatie aan de Kanaaldijk-Noord/Quinten Matsyslaan in Eindhoven waar het nieuwe dierenasiel voor de regio Eindhoven moet komen. © Michel Theeuwen

Bedrijven De Kade in Eindhoven blijven tegen komst regionaal dierenasiel

EINDHOVEN - Het nieuwe dierenopvangcentrum op bedrijventerrein De Kade gaat waarschijnlijk pas open in 2022. Veertien deelnemende gemeenten zijn akkoord, maar de ondernemers uit het gebied blijven zich verzetten tegen de komst van de dierenopvang.

Een dierenopvangcentrum hoort niet thuis op het bedrijventerrein, zegt bestuurslid Pascal van Helvoort van Bedrijvenkontakt De Kade. En dus stapt de organisatie waarschijnlijk uiteindelijk naar de Raad van State. De gemeenteraad van Eindhoven behandelt dezer weken het voorstel om 6,3 miljoen euro uit te trekken om aan de Kanaaldijk-Noord/Quinten Matsyslaan zo’n nieuw regionaal asiel te bouwen. Een raadsmeerderheid lijkt daar volgende week mee in te stemmen, al zijn er nog wel wat vragen over de risico’s als Eindhoven het bouwt en verhuurt aan de Dierenbescherming. Die is voorlopig wel de enige kandidaat om het opvangcentrum, dat verhuist van de Doornakkersweg naar De Kade, te gaan runnen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen