Onderzoek de dag na de aanslag op Eindhovenaar Dennis Struijk in 2017 in Best.
Volledig scherm
Onderzoek de dag na de aanslag op Eindhovenaar Dennis Struijk in 2017 in Best. © Bert Jansen

Beide verdachten liquidatie Struijk uit Eindhoven weer vrij

EINDHOVEN - De twee Zaandammers die maandag zijn aangehouden op verdenking van directe betrokkenheid bij de moord op Eindhovenaar Dennis Struijk zijn weer vrij. De mannen werden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in de rechtbank in Den Bosch. Die zag onvoldoende reden om ze langer vast te houden.

De mannen blijven wel verdachten. Het onderzoek gaat door.

Het OM wil nog niet zeggen welke rol de mannen in de liquidatie op 31 augustus 2017 in Best zouden hebben gespeeld. Een jaar geleden werden bewakingscamerabeelden getoond waarop de schutter en een tweede man te zien zijn in de Johannes Klingenstraat waar de Eindhovense crimineel werd gedood. In de vluchtauto zat nog een derde persoon.

De 31-jarige Zaandammer zegt nooit op de plaats van de liquidatie te zijn geweest, aldus zijn advocaat Johan Mühren. Volgens hem vermoedt het OM dat zijn cliënt meer informatie heeft. ,,Maar dat is onvoldoende om hem langer vast te mogen houden.” De man had volgens zijn advocaat al een tijd door dat de recherche hem in de gaten hield. Ook mensen in zijn omgeving zouden zijn ondervraagd. De advocaat van de medeverdachte was nog niet bereikbaar voor een reactie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven