Volledig scherm
Het Cassandraplein in Eindhoven. ©

Bejaarde vrouw (85) uit Eindhoven meerdere keren tegen hoofd geschopt bij mislukte straatroof

EINDHOVEN - Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagavond zo hard toegetakeld dat ze zwaargewond en hevig bebloed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Dit alles vanwege een mislukte straatroof op het Cassandraplein. De recherche heeft meteen een onderzoek gestart. 

Rond 19.00 uur kwam de vrouw terug van haar kaartclub toen ze ter hoogte van de rijtjeshuizen aan het Cassandraplein plotseling en met veel geweld door een onbekende man werd overmeesterd. Ze was kansloos en raakte ernstig gewond aan haar hoofd, omdat de man daar meerdere keren tegenaan schopte. 

Laffe actie

Die man zette het daarna op een lopen en liet de vrouw alleen achter op de weg zonder iets mee te nemen. Ze gilde en riep om hulp. Een vrouw en haar dochter kwamen daarna aangelopen en boden meteen eerste hulp aan de hevig bloedende vrouw. Ze is direct naar het ziekenhuis gebracht. 

De recherche neemt de zaak hoog op: “Het is verschrikkelijk wat deze vrouw is overkomen. Het gevoel van veiligheid is een onschuldige vrouw afgepakt door deze laffe actie. Wij doen er alles aan om de dader op te sporen en roepen iedereen op om informatie met ons te delen.”

Witte capuchon

Na de roof is meteen buurtonderzoek gedaan en de technische recherche heeft sporen veilig gesteld. Er wordt gekeken of camera's in de buurt beelden hebben gemaakt waarop iets te zien is, zoals de dader. Van hem is slechts een summier signalement bekend. Hij zou een witte capuchon hebben. 

De vrouw was behoorlijk van slag. Verward en geschrokken door wat haar overkomen was. Na behandeling in het ziekenhuis moet ze nu rustig aan doen. 

De politie moet nog uitgebreid met de vrouw in gesprek. Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer de poging tot beroving precies plaatsvond. De politie werd rond 19.00 uur gebeld, maar het lijkt erop dat de dader tussen 18.30 en 19.00 uur heeft toegeslagen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9428 stemmen