Voor de Keersop, een zijbeek van de Dommel, geldt sinds vorige week een onttrekkingsverbod. Het is één van de maatregelen die Waterschap De Dommel al nam vanwege aanhoudende droogte.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de Keersop, een zijbeek van de Dommel, geldt sinds vorige week een onttrekkingsverbod. Het is één van de maatregelen die Waterschap De Dommel al nam vanwege aanhoudende droogte. © ANP

Beken in de regio dreigen droog te vallen, waterschap heeft ‘noodpompen’ paraat

EINDHOVEN - Waterschap De Dommel houdt er rekening mee dat het pompen moet inzetten om te zorgen dat beken in de regio blijven stromen. Door het al maar uitblijven van regen dreigen die droog te vallen. ,,En dat is op sommige plekken funest voor het leven in en om een beek.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven