Volledig scherm
PREMIUM
Expats krijgen een rondleiding in Oirschot. Een fiscale maatregel dreigt de regio en eigenlijk heel Nederland minder aantrekkelijk te maken voor buitenlandse kenniswerkers. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Expats in de knel door fiscus

EINDHOVEN - Het korten op de belastingaftrek voor expats maakt het niet makkelijker de strijd om internationale talenten te winnen. En de maatregel die de staatssecretaris van Financiën aankondigde, treft ook buitenlandse kenniswerkers die hier al wonen. 

Waar iedereen de mond vol heeft over een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor expats, komt staatssecretaris Menno Snel van Financiën met een ongunstige fiscale maatregel. De versobering van de belastingaftrek voor expats kán een belemmering zijn om voor bijvoorbeeld werken in de regio Eindhoven te kiezen. En het inkorten van de termijn treft ook de al hier wonende internationals. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Directrice Pauline Terreehorst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’
    PREMIUM

    Directrice Pauline Terree­horst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’

    EINDHOVEN - Ze roemt de kwaliteit van het Natlab-personeel (‘een robuust team’), maar hekelt de Eindhovense gemeenteraad (‘er moet meer geld naar cultuur’) en de nadruk op techniek, design en kennis (‘dat is een keurslijf geworden’). Interview met Natlab-directeur Pauline Terreehorst, die met pensioen gaat en dus het Eindhovense theater- en filmhuis achter zich laat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven