Volledig scherm
De in beslag genomen Volkswagen Golf © Landelijke politie

Bendeleden opgepakt in Eindhoven voor zeker tien inbraken

EINDHOVEN/SOMEREN - De politie heeft zondagavond vier Eindhovense mannen aangehouden in verband met een inbraak eerder die avond in Someren. Vermoed wordt dat het viertal deel uitmaakt van een criminele bende die op grote schaal bedrijfsinbraken pleegde. Een woordvoerder van de politie spreekt over 'meer dan tien' gevallen.

Drie verdachten van 28, 39 en 43 jaar oud werden rond 23.00 uur in Eindhoven opgepakt voor de inbraak in Someren. Niet veel later volgde de aanhouding van een vierde man (56) in zijn woning, eveneens in Eindhoven, op verdenking van vuurwapenbezit en heling. In zijn woning werd gereedschap en kleding aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat deze afkomstig zijn van eerder gepleegde bedrijfsinbraken.

Volkswagen Golf

Tevens vond de politie daar een gestolen Volkswagen Golf, die vermoedelijk is gebruikt bij eerdere ramkraken. Daarbij werd achteruit ingereden op de voorgevel of toegangsdeur van een pand. Die wagen, meermaals gebruikt, is in beslag genomen. Uiteindelijk zijn vijf woningen, een garage en een bedrijfspand doorzocht. Daarbij werden nog meer gestolen kleren, geld, diverse telefoons en verschillende auto's in beslag genomen.

In mei startte de landelijke politie een onderzoek naar een criminele bende die zich bezighoudt met bedrijfsinbraken, veelal gepleegd in en rondom Eindhoven. De eerste inbraken die aan de groepering gelinkt worden, vonden plaats in het voorjaar.

Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven