Volledig scherm
De in beslag genomen Volkswagen Golf © Landelijke politie

Bendeleden opgepakt in Eindhoven voor zeker tien inbraken

EINDHOVEN/SOMEREN - De politie heeft zondagavond vier Eindhovense mannen aangehouden in verband met een inbraak eerder die avond in Someren. Vermoed wordt dat het viertal deel uitmaakt van een criminele bende die op grote schaal bedrijfsinbraken pleegde. Een woordvoerder van de politie spreekt over 'meer dan tien' gevallen.

Drie verdachten van 28, 39 en 43 jaar oud werden rond 23.00 uur in Eindhoven opgepakt voor de inbraak in Someren. Niet veel later volgde de aanhouding van een vierde man (56) in zijn woning, eveneens in Eindhoven, op verdenking van vuurwapenbezit en heling. In zijn woning werd gereedschap en kleding aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat deze afkomstig zijn van eerder gepleegde bedrijfsinbraken.

Volkswagen Golf

Tevens vond de politie daar een gestolen Volkswagen Golf, die vermoedelijk is gebruikt bij eerdere ramkraken. Daarbij werd achteruit ingereden op de voorgevel of toegangsdeur van een pand. Die wagen, meermaals gebruikt, is in beslag genomen. Uiteindelijk zijn vijf woningen, een garage en een bedrijfspand doorzocht. Daarbij werden nog meer gestolen kleren, geld, diverse telefoons en verschillende auto's in beslag genomen.

In mei startte de landelijke politie een onderzoek naar een criminele bende die zich bezighoudt met bedrijfsinbraken, veelal gepleegd in en rondom Eindhoven. De eerste inbraken die aan de groepering gelinkt worden, vonden plaats in het voorjaar.

Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  1. Waarom heeft politie verdachte van mishandeling op Stratumseind nog niet, met al die camera's?

    Waarom heeft politie verdachte van mishandeling op Stratumseind nog niet, met al die camera's?

    EINDHOVEN - Geen stap kunnen bezoekers van Stratumseind in Eindhoven zetten zonder te worden waargenomen en op beeld te worden gevangen. Het uitgaansgebied is vergeven van de camera's. Hoe kan het dan dat de politie de verdachte of verdachten van de zware mishandeling van afgelopen weekend nog niet heeft gevonden? De 25-jarige Jean Paul Kers uit Zuidland liep zeven breuken op in zijn gezicht na door een onbekende te zijn geslagen met een voorwerp. Kers was op stap met vrienden toen zaterdagochtend rond 04.30 uur een groepje van 3 of 4 mannen en enkele vrouwen voorbijliep. Eén van de mannen was groot en gezet. Ineens werd Kers keihard geslagen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven