Volledig scherm
Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed (links) en Bert-Jan Woertman. Foto: Bram Saeys © Bram Saeys

Bert-Jan Woertman directeur Brainport Industries Campus

EINDHOVEN- Bert-Jan Woertman start 1 september 2018 als directeur van de Brainport Industries Campus (BIC). Hij is de eerste die de nieuwe functie gaat vervullen. Op dit moment is hij commercieel directeur van de TU/e-campus.

BIC is een nieuwe locatie in Eindhoven die op dit moment wordt ingericht voor de hightech maakindustrie. Het is de bedoeling dat gespecialiseerde toeleveringsbedrijven zich op de campus vestigen die samen gaan innoveren en produceren. Daarvoor worden de faciliteiten als cleanrooms, productieruimtes, magazijnen en andere geavanceerde voorzieningen met elkaar gedeeld.

Hightech maakindustrie

„Op de BIC bundelt de hightech maakindustrie haar krachten om de internationale positie te versterken. Een fantastische ambitie en een enorme uitdaging maar wel een die bij mij past,” zegt Woertman. „Het is een trend wereldwijd dat bedrijven zich willen clusteren. Alles moet slimmer en sneller, dus dan is het handig om de krachten te bundelen. Innovaties ontstaan tegenwoordig ook vooral in kruisverbanden tussen bedrijven en kennisinstellingen. Ontmoeting en samenwerking spelen daarin een grote rol. Dat is precies de omgeving waarin mijn krachten het best tot hun recht komen. BIC is ingericht op het faciliteren en stimuleren van samenwerking, het is straks mijn rol om dat voor elkaar te krijgen.”

Gedeelde faciliteiten

Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, een derde daarvan wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Ieder gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en is flexibel in te delen, afhankelijk van de gebruikers. „Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk", stelt Woertman.

Magneet

Volgens Woertman heeft de regio er naast de TU/e Campus, High Tech Campus Eindhoven en de Automotive Campus met BIC weer een belangrijke magneet bij. „In functie is BIC duidelijk aanvullend. Het wordt zeker geen traditionele verzameling van bedrijven en kennisinstellingen op één locatie. De kracht zit erin dat de knappe koppen en slimme handen bij elkaar komen.”

Samenwerking

Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC en is een samenwerking met de gemeente Eindhoven, Brainport Industries, de provincie Noord-Brabant en De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

In samenwerking met indebuurt Eindhoven