Volledig scherm
In 2010 werd de woning van een Eindhovense drugscrimineel onder vuur genomen. Het gerechtshof stuurt hem nu alsnog de cel in voor witwassen. © WFA NIELS VAN ROOIJ

Beschoten Eindhovense drugsbaas alsnog cel in voor witwassen

DEN BOSCH - In hoger beroep stuurt het Bossche gerechtshof een Eindhovenaar alsnog vijf maanden de cel in wegens heling en witwassen. Zijn ex krijgt 200 uur werkstraf en moet twee ton witgewast geld terugbetalen. De man, Peter S., staat nog een ontneming van ruim twee ton te wachten.

Peter S. is een bekende drugscrimineel met een gepeperd verleden, dat onder andere de voorpagina's haalde toen zijn woning aan de Rondweg in 2010 met mitrailleurs werd beschoten. Hij verkaste toen naar de woning van zijn ex. Daar vond de politie twee jaar later zeventig mille op zolder, afkomstig uit zeven landen. De ex bleek toen al jarenlang alles cash te betalen, in totaal twee ton, terwijl ze nauwelijks inkomsten heeft.

De rechtbank sprak de twee vrij, maar advocaat-generaal Gerard Sta eiste vorige maand alsnog vier maanden tegen hem en 240 uur voor haar, met een ontneming van al het geld. Het hof doet er nu bij Peter S. een maand bij, haalt er bij de ex veertig uur af en wil alvast de helft van het geld terugzien. Over de rest volgt half oktober een uitspraak. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven