Beschoten huis Eindhoven was van 'wonderbelegger', 21 kogelhulzen gevonden

VIDEOEINDHOVEN - In de beschoten woning aan de Shakespearelaan in Eindhoven woonde de vermeende 'wonderbelegger' Rob van den B. Deze man zou mensen voor miljoenen hebben opgelicht, maar werd niet veroordeeld. Wel is hij veroordeeld voor witwassen en faillissementsfraude.

Het huis werd rond 03.00 uur beschoten. Er werd voornamelijk op het raam en de garagedeur geschoten. In de straat liggen 21 kogelhulzen. Later in de nacht kon de politie twee verdachten oppakken op de A2 bij Beesd. 

'Het waren echt heel veel schoten'

"Ik was net thuis van mijn werk en probeerde de slaap te vatten", vertelt een buurman uit de straat. "Op dat moment hoor ik de schoten en dat waren er echt heel veel. Ik ben uit bed gesprongen en heb door het zolderraam gekeken. Ik zag een kleine auto met daarin minimaal twee mensen, een Fiat Punto-achtig model. De deuren sloegen dicht en de wagen reed met hoge snelheid richting de Kennedylaan en de A2."

Volgens buurtbewoners was de bewoner niet thuis. Zij hebben hem al enkele dagen niet gezien. Hij zou volgens de omwonenden ook in een procedure van huisuitzetting verwikkeld zijn. De woning is volgens de omwonenden eigendom van een Taiwanees. Rob van den B. huurt de woning, maar zou de laatste tijd niet hebben betaald.

'Hij was extreem voorzichtig'

De directe buurman William van Hoeck staat niet vreemd op te kijken dat de woning is beschoten. "We wisten wie het was. Hij was altijd extreem voorzichtig. De auto parkeerde hij nooit op zijn eigen oprit, maar altijd bij mij of andere buren voor de deur. Het leek altijd alsof hij niet thuis was. De gordijnen waren altijd dicht."

Van Hoeck plaatste zelf een bordje op zijn eigen gevel met daarop zijn bedrijfsnaam. "Uit voorzorg. Als er dan iets zou gebeuren, konden ze zich in ieder geval niet in de woning vergissen."

Volledig scherm
Voor het huis aan de Shakespearelaan in Eindhoven liggen meerdere kogelhulzen. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven