Volledig scherm
Marie-Louise Vossen © vrij

Bestuurder Vossen weg bij GGzE in Eindhoven

EINDHOVEN - Marie-Louise Vossen vertrekt als bestuurder van psychiatrische instelling GGzE in Eindhoven. Zij is per 15 februari 2020 benoemd tot bestuursvoorzitter van Libra Revalidatie en Audiologie. 

Vossen werkte 33 jaar in de geestelijke gezondheidszorg, waarvan 19 bij de GGzE. Daar werkte zij aanvankelijk als als zorgmanager en later als directeur van de divisie Volwassenen en Ouderenpsychiatrie. De afgelopen negen jaar was zij mede-bestuurder van GGzE, naast voorzitter Joep Verbugt. 

Vossen zegt ‘met pijn in het hart’ te vertrekken, maar wil de uitdaging aangaan om in een ‘aangrenzende sector’ haar blik te verruimen. De raad van toezicht van GGzE gaat op zoek naar een opvolger. 

Verbugt vindt het jammer dat Vossen GGzE verlaat. ,,Ik ga haar als collega en als persoon missen, maar ik begrijp de stap die zij maakt.” 

Gerard Mertens, voorzitter van de raad van toezicht, spreekt van een ‘mooie vervolgstap’ voor Vossen. ,,Marie-Louise heeft veel betekend voor onze organisatie. Zij heeft een krachtige impuls gegeven aan de innovatie en cliëntparticipatie.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven