Volledig scherm
Marie-Louise Vossen © vrij

Bestuurder Vossen weg bij GGzE in Eindhoven

EINDHOVEN - Marie-Louise Vossen vertrekt als bestuurder van psychiatrische instelling GGzE in Eindhoven. Zij is per 15 februari 2020 benoemd tot bestuursvoorzitter van Libra Revalidatie en Audiologie. 

Vossen werkte 33 jaar in de geestelijke gezondheidszorg, waarvan 19 bij de GGzE. Daar werkte zij aanvankelijk als als zorgmanager en later als directeur van de divisie Volwassenen en Ouderenpsychiatrie. De afgelopen negen jaar was zij mede-bestuurder van GGzE, naast voorzitter Joep Verbugt. 

Vossen zegt ‘met pijn in het hart’ te vertrekken, maar wil de uitdaging aangaan om in een ‘aangrenzende sector’ haar blik te verruimen. De raad van toezicht van GGzE gaat op zoek naar een opvolger. 

Verbugt vindt het jammer dat Vossen GGzE verlaat. ,,Ik ga haar als collega en als persoon missen, maar ik begrijp de stap die zij maakt.” 

Gerard Mertens, voorzitter van de raad van toezicht, spreekt van een ‘mooie vervolgstap’ voor Vossen. ,,Marie-Louise heeft veel betekend voor onze organisatie. Zij heeft een krachtige impuls gegeven aan de innovatie en cliëntparticipatie.”

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven