Volledig scherm
De E34 ter hoogte van de grens © Google Streetview

Betonplaten op E34 naar Antwerpen worden vervangen door asfalt

EINDHOVEN - Een autoritje van Eindhoven naar Antwerpen wordt over enkele maanden wat comfortabeler: de zuiderburen vervangen de versleten betonplaten op een groot deel van de E34 -tussen de grens en Turnhout. In totaal 16 kilometer beton maakt plaats voor asfalt. 

De werkzaamheden gaan zo'n vier maanden in beslag nemen. Met de voorbereidende werkzaamheden is vorige maand al gestart. In die eerste fase worden pechhavens en -stroken aangelegd en doorsteken naar de middenberm gemaakt om het verkeer tijdens de werkzaamheden tijdelijk -via versmalde rijstroken- om te kunnen leiden. Tijdelijk geldt een maximum snelheid van 70 km per uur.  In november moeten de werkzaamheden afgerond zijn. 

Volledig scherm
Onderhoud E34 © Agentschap Wegen & Verkeer
  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven