Massale belangstelling voor oude legervoertuigen tijdens de herdenking van Market Garden. Hier op de President Kennedylaan in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Massale belangstelling voor oude legervoertuigen tijdens de herdenking van Market Garden. Hier op de President Kennedylaan in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Bevrijdingscolonne door Eindhoven maakt veel los in regio

Bevrijding 75 jaarLEOPOLDSBURG/EINDHOVEN - Enthousiasme, bewondering, medeleven met de bevrijders. De colonne die zaterdag door de regio trok, maakte veel los.

 1. Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water
  PREMIUM

  Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water

  IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Bijvoorbeeld in de IJzeren Man in Eindhoven, Berkendonk in Helmond, de Oosterplas in Den Bosch en de Galderse Meren in Breda. Het zwemmen is zo populair dat veel ijszwemclubs vol zitten. Soms willen er wel veertig mensen meedoen aan een duik in het koude water. Dan wordt het moeilijk om je aan de coronaregels te kunnen houden. Dus wordt er ook veel gezwommen in nieuwe, kleinere clubs. Of alleen. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Rob Kemps over De slimste mens: 'Na kwartfinale werd ik fanatiek'
  Play

  Rob Kemps over De slimste mens: 'Na kwartfina­le werd ik fanatiek'

 2. Appartementen ontruimd door autobrand in Eindhoven
  Play

  Appartemen­ten ontruimd door autobrand in Eindhoven