Mevrouw F. Bekx in actie in de beweegtuin voor ouderen. Foto Irene Wouters
Volledig scherm
Mevrouw F. Bekx in actie in de beweegtuin voor ouderen. Foto Irene Wouters

Beweegtuin Eindhoven voor ouderen gaat open

EINDHOVEN - Het wordt gekscherend wel een 'speeltuin voor ouderen' genoemd, maar de bedoeling van de beweegtuin is duidelijk: ouderen in beweging krijgen.

De tuin bij de Berckelhof in Eindhoven gaat woensdag open. De beweegtuin, in de tuin van verzorgingshuis Berckelhof aan de Generaal Cronjéstraat in Eindhoven, bestaat uit een aantal trimtoestellen die buiten staan opgesteld en dus bestand zijn tegen weer en wind. Maar bij slecht weer kunnen ouderen ook gebruikmaken van een aantal beweegtoestellen en een WII-spelcomputer die in het seniorencomplex in de wijk Doornakkers zijn neergezet.

De tuin is niet alleen bestemd voor bewoners van de Berckelhof, ook andere bewoners van de wijk Tongelre kunnen er gebruik van maken.

De tuin is aangelegd met geld dat de afdeling geriatrie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven ophaalde met een sponsoractie rond de Eindhoven Marathon in het kader van het tienjarig bestaan. Dat leverde 20.000 euro op. De Rabobank doneerde nog eens vijfduizend euro, de gemeente Eindhoven maakte de begroting rond.

De tuin wordt woensdag om 14:00 uur geopend door wethouder Lenie Scholten. Zij krijgt daarbij assistentie van geriater Judith Wilmer van het Cathrien en bestuurder Pink van Veen van Vitalis Woonzorg Groep. Studenten van Fontys Sporthogeschool zijn aanwezig om de ouderen te begeleiden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven