Sacha Koulichov (links) en Domien Coppelmans blijven zich verzetten tegen de verkoop van de oude openbare school Hemelrijken in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Sacha Koulichov (links) en Domien Coppelmans blijven zich verzetten tegen de verkoop van de oude openbare school Hemelrijken in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Bewoners oude school Hemelrijken in schoolstrijd tegen gemeente Eindhoven

EINDHOVEN - Twee huurders van het oude schoolgebouw op de hoek Hemelrijken-Schoolstraat in Woensel willen niet wijken voor de verkoop van het gemeentelijk monument door de gemeente Eindhoven. 

,,Al ruim dertig jaar betaal ik hier huur. We hebben de oude school gered van de sloop en gezorgd dat het een monument werd. Bovendien hebben we er altijd voor gezorgd, met veel liefde. En dan moet ik nu binnen anderhalve maand opdonderen. Daar blijf ik me tegen verzetten, tot mijn laatste snik.” Grafisch ontwerper Domien Coppelmans is dan ook naar de kantonrechter gestapt om de ontruiming eind oktober uitgesteld te krijgen. Maar het liefst zouden hij en medebewoner Sacha Koulichov de school kopen en zelf gaan beheren als atelierruimte. ,,Verkoop voor woningbouw staat toch haaks op het atelierbeleid; er moeten juist veel meer ateliers komen voor ontwerpers en kunstenaars. Nu breekt de gemeente ze alleen af", aldus Coppelmans. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven