Volledig scherm
© Thinkstock

Bezorgbedrijf tientallen kranten failliet; honderden bezorgers gedupeerd

KaartDEN BOSCH - Honderden bezorgers van weekbladen zijn gedupeerd door het faillissement van het in Rosmalen gevestigde bedrijf Excellent Verspreidingen. Zij hebben geen geld gekregen voor de bezorging van de kranten. Het betreft ook de regio's Eindhoven en Helmond.

,,De precieze omvang en de hoogte van de bedragen is nog niet bekend. Het raakt vooral bezorgers van dertien of iets ouder'', zegt curator Jeannette Roefs over het bedrijf dat op 12 juli failliet is verklaard. 

Het faillissement raakt bezorgers en lezers in een groot gebied in Oost-Brabant en Gelderland. Het verspreidingsgebied van Excellent:

,,Voor zover ik nu weet is een belangrijke reden voor het faillissement dat de eigenares geen geld heeft gekregen van enkele kranten. Er zijn kranten die haar nog steeds vertrouwen. Zij hebben laten weten dat ze bij een doorstart met haar in zee willen gaan.'' Dat zegt Roefs over het bedrijf dat kranten en reclamefolders verspreidde in zo'n 130 plaatsen. 

Kritiek

Op sociale media krijgt Excellent Verspreidingen veel kritiek. ,,Dit is gewoon pure diefstal van kinderen die in weer en wind elke keer weer de krantjes met folders rond brachten'', schrijft Ronald op 12 juli.

De eigenares van Excellent Verspreidingen was donderdag niet bereikbaar voor een reactie. ,,De berichten op (social) media berusten op onwaarheden. Op dit moment is Excellent Verspreidingen niet failliet, noch is hiervan sprake'', schreef zij twee dagen voordat het faillissement werd uitgesproken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen