Volledig scherm
PREMIUM
De openbare bibliotheek in de Witte Dame aan de Emmasingel in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Bibliotheek Eindhoven houdt bezwaar tegen subsidie overeind

EINDHOVEN - De Eindhovense bibliotheek handhaaft het bezwaar tegen de subsidiekorting, ook na reparatie van de juridische basis onder de stichting Cultuur Eindhoven.  

Procederen om het procederen? Dat doet de Eindhovense bibliotheek niet, zo verzekert directeur Albert Kivits. Maar dat wil niet zeggen dat de bibliotheek zich neerlegt bij de korting die de stichting Cultuur Eindhoven (SCE) de bieb heeft opgelegd. Als het nodig is tekent de bibliotheek opnieuw bezwaar aan tegen de veelbesproken korting op de subsidie aan de bieb.

  1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
    PREMIUM

    Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

    Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven