Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheek in Eindhoven als studiemekka

EINDHOVEN - Eindhovense bibliotheek is rond tentamenperiode Fontys langer open en serveert zelfs een warme hap.

In een wereld vol televisie, internet, Whatsapp, Netflix en een blik analoge vrienden is een moment van rust vaak ver te zoeken. Knap lastig als je probeert te blokken voor examens of tentamens. De bibliotheek is traditioneel een plek waar studenten die rust wel vinden. Stil zijn is verplicht, al het naslagwerk binnen handbereik en staat het niet in de boeken dan vast wel op internet. En inloggen op wifi is in de Eindhovense bieb gratis. 

Service
Rond iedere examen- of tentamenperiode stroomt de Witte Dame aan de Emmasingel vol met studerende jongeren. De bibliotheek speelt daar nu slim op in door de service uit te breiden. Ruimere openingstijden, meer studieplekken, een ruim aanbod in het café en 's avonds zelfs een warme maaltijd. De Eindhovense bieb start met een proefperiode tussen 12 en 30 juni. Niet toevallig voorafgaand en tijdens de tentamenperiode van de Fontys. 

,,Drie weken zijn we op doordeweekse dagen open van 9.00 tot 21.00 uur", vertelt woordvoerder Cilia Groothuis. ,,In normale weken gaan we pas om 10.00 uur open en kunnen bezoekers hier alleen op vrijdag tot 21.00 uur terecht." De tentamenservice is een proef, zo stelt Groothuis. ,,Als het meteen een succes is trekken we de actie nog een week langer door."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven