Volledig scherm
© ANP

Bieb-directeur Kuipers stapt op

EINDHOVEN - Directeur Thijs Kuipers van de Openbare Bibliotheek Eindhoven stapt per 1 oktober op omdat hij zich onvoldoende gesteund voelt door de raad van toezicht van de instelling.

"De raad van toezicht geeft me naar mijn gevoel niet de ruimte die nodig is om de door de gemeenteraad vastgestelde plannen goed uit te kunnen voeren", laat Kuipers desgevraagd weten.

"De koers van de bibliotheek moet rigoreus anders en ik sta achter de door de gemeente ingezette nieuwe koers, maar die koers moet ik wel effectief vorm kunnen geven." Voorzitter Pieter Hendrikse van de raad van toezicht wil inhoudelijk nu niet op het besluit van Kuipers ingaan. "We betreuren zijn besluit en gaan op zoek naar een vervanger. Het moment komt in elk geval niet echt gelegen", aldus Hendrikse.

Kuipers was sinds april 2012 aan de bibliotheek verbonden. Eindhoven is flink op de bibliotheek aan het bezuinigen. Alle wijkfilialen gaan dicht, daarvoor in de plaats komen bibliotheekpunten voor kinderen op alle Eindhovense basisscholen. De hoofdvestiging in de Witte Dame blijft wel open.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven