Volledig scherm
BiebMensfort in wijkcentrum De Werf aan de Van der Werffstraat in Eindhoven heeft een nieuwe ruimte in gebruik genomen. © Wijkcentrum De Werf

BiebMensfort Eindhoven vanaf maandag in nieuwe ruimte De Werf

EINDHOVEN - Bieb Mensfort opent vanaf maandag de nieuwe ruimte in wijkcentrum De Werf aan de Van der Werffstraat. Half oktober is de feestelijke opening van lokaal 4. 

Daarmee komt een einde aan een periode van onzekerheid. Die ontstond toen verhuurder welzijnsorganisatie Lumens aankondigde dat de buurtbieb het veld moest ruimen. Dat was nodig om plaats te maken voor de komst van studenten van het Summa College. Die gaan in De Werf het vak in de praktijk leren. 

Een gesprek daarover tussen de vrijwilligers van BiebMensfort en Lumens werd bovendien steeds uitgesteld. Maar toen de partijen bij elkaar kwamen, werd meteen duidelijk dat de bibliotheek van vrijwilligers kon blijven. Daarvoor is lokaal 4 uitgeruimd. In de grotere ruimte werden tot onlangs yoga- en schilderlessen gegeven.  

De boeken zijn afgelopen week in één keer overgehuisd naar het verbouwde lokaal. Ze komen te staan in wandkasten, die af te sluiten zijn als er andere activiteiten plaatsvinden. Lumens heeft gezorgd voor nieuwe voorzieningen en materialen. BiebMensfort gaat maandag open. Dan gelden ook de nieuwe openingstijden: maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en woensdag van 19.00 tot 20.00 uur. 

De 15 tot 20 studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk  gaan zich inzetten voor de leefbaarheid in Mensfort. Hiervoor gaan ze samenwerken met bewonersinitiatieven uit Mensfort, Dynamo Jeugdwerk, het wijkcentrum en jongerencentrum Energy.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven