De voormalige Philips bedrijfsschool aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven.
Volledig scherm
De voormalige Philips bedrijfsschool aan de Frederiklaan/Kastanjelaan in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Biefstukrestaurant Loetje opent de deuren in Eindhoven op 10 april

EINDHOVEN - Biefstukrestaurant Loetje opent vrijdag 10 april de deuren in Eindhoven, zo meldt de keten op de eigen Facebook-site. Dat is vier maanden later dan verwacht. 

Volgens eigenaar Lee Foolen van de voormalige Philips Bedrijfsschool aan de Frederiklaan/Kastanjelaan waar het restaurant komt, ligt dat aan een muur die doorgebroken moest worden. ,,Het is een monumentaal pand waar we gaten in wilden maken om de verbinding tussen voor en achter te maken. Dat moest dus langs de monumentencommissie. En dat duurde even. Loetje wilde pas beginnen met de inrichting als alle vergunningen binnen waren, dus die zijn nu sinds enkele weken volle bak bezig", aldus Foolen van Foolen & Reijs Vastgoed. 

Loetje heeft inmiddels meer dan 20 lunch- en dinerzaken in heel Nederland. Onderin de oude Philipsschool die omgebouwd is tot 440 woningen, krijgt Loetje 600 vierkante meter. 

Volledig scherm
© Michel Theeuwen

Voordat het restaurant met als specialiteit biefstuk met jus opengaat, wordt waarschijnlijk ook een kopie van de vroegere luifel boven de hoofdingang bij de fontein Panta Rhei gemonteerd. Ook dat kostte wat meer tijd. ,,Het is heel specialistisch werk, waardoor het tijd kostte om een partij te vinden die de moeilijke klus kon karen. De bestelling is inmiddels gedaan en waarschijnlijk lukt het wel om de luifel op tijd te plaatsen", aldus Foolen. 

Volledig scherm
© Michel Theeuwen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven