Björn van der Doelen: ‘Confetti in je reet’ heeft Greetz van mij gestolen

EINDHOVEN  - ,,Het is mijn zin, punt.” De Eindhovense muzikant Björn van der Doelen is boos op online wenskaartenservice Greetz. Aanleiding is hun wenskaart met de welluidende tekst ‘Met confetti in je reet is het feest bij elke scheet’. ,,En dat is  precies de titel van mijn carnavalsnummer uit 2013. Zonder enige toestemming heeft Greetz die op een kaart gezet waar ze nu flink aan verdienen.” 

Want dat de kaarten als zoete broodjes over de toonbank gaan, blijkt volgens Van der Doelen wel uit een Facebookbericht van cabaretier Jochem Meijer. ,,Die plaatste een foto van de kaart en uit de reacties bleek dat ik weet niet hoeveel andere mensen de kaart ook ontvangen hadden. Een vrouw had er zelfs drie voor d'r verjaardag gehad. Nou reken maar uit wat ze daar bij Greetz aan verdienen. En ik krijg helemaal niks, dat lijkt me niet eerlijk. Ik heb de directeur van Greetz al een mailtje gestuurd maar een reactie is er nog niet.”

Ordinaire diefstal

Het is volgens de oud-voetballer van PSV niet de eerste keer dat de zin misbruikt wordt. ,,Een feestduo uit Nijmegen bracht in 2017 ook al een carnavalsnummer uit met precies dezelfde titel. Vond ik ook niet netjes maar die hadden er in ieder geval nog een eigen nummer bij gemaakt. In het geval van Greetz is het gewoon ordinaire diefstal. Dat ze nou ook niet reageren op mijn mail is voor mij de druppel. Ik heb ze de kans gegeven om dit netjes op te lossen maar nu is het hommeles.”

Dat de kaart goed verkoopt, snapt Van der Doelen wel. ,,Confetti, reet, scheet en feest. Alles zit erin en het is dus gewoon een hele goede zin. En daarom lijkt het me ook wel leuk om deze discussie eens lekker hoog op te laten lopen. Laat ze maar over de brug komen want ik wil dit jaar tenslotte ook gewoon weer op wintersport.” 

Greetz laat weten alsnog contact op te nemen met Van der Doelen.

Björn van der Doelen.
Volledig scherm
Björn van der Doelen. © Kees Martens

In samenwerking met indebuurt Eindhoven