Volledig scherm
© Politie Eindhoven

Blaffende hond houdt Eindhovense buurt wakker, baasjes al weken op vakantie

EINDHOVEN – De politie nam donderdagnacht een hond mee uit een huis in Eindhoven. Het dier zou al geruime tijd zorgen voor overlast. De baasjes van de hond blijken al twee tot drie weken met vakantie, meldt de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er wederom een overlastmelding binnen bij de politie. Naast dat omwonenden last hadden van het geblaf, vonden ze het vooral zielig dat de hond alleen achtergelaten werd. ,,Ze hoorden haar regelmatig tekeer gaan met blaffen maar ook zichzelf in slaap janken”, vertelt de politie.

Agenten troffen de hond aan in de tuin van het huis. Het dier zou verzorgd worden door familie en om de dag eten krijgen. De politie trof donderdagnacht een tuin vol met ontlasting aan. Ook liep de hond mank.

In beslag genomen

Vanwege de schrijnende situatie nam de politie contact op met de dierenpolitie. In overleg met de Officier van Justitie is het dier in beslag genomen.

Op het politiebureau werd direct een bedje voor de hond klaargemaakt. ,,Hij heeft een tijdje bij de collega's achter de balie gelegen en kreeg water en eten. Door diverse collega's werd natuurlijk de nodige aandacht aan haar gegeven. Het is immers een hele lieve en vrolijke hond”, aldus de politie Eindhoven.

Briefje

Het dier heeft een eigen plekje in een hondenhok gekregen om tot rust te komen. In de woning is een briefje achtergelaten voor de verzorger. De dierenpolitie neemt de zaak verder op zich en neemt passende maatregelen.

  1. Een woning in Woensel als DDW-tentoonstellingsruimte

    Een woning in Woensel als DDW-ten­toon­stel­lings­ruim­te

    EINDHOVEN - Zoals veel goede ideeën ontstond ook deze tijdens een borrel. Iris van Daalen en Ruben Thier (samen het Eindhovense ontwerpduo ThierVanDaalen) spraken afgelopen zomer tijdens een ontmoeting van de Dutch Design Foundation met Katja Lucas en Rafaëlla Vandermühlen van die organisatie. Thier: "Gesproken werd er onder meer over de komende DDW en hoe mooi het zou zijn als tijdens die week een compleet huis dienst zou kunnen doen als expositieplek." 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven