Na een lezing over 100 jaar Eindhovense kunstschilders waarbij veel bekenden uit haar kinderjaren de revue passeerden, besloot Gonny Seegers dat haar vader Jan Seegers ook in dat rijtje thuis hoorde. Ze stelde een boek samen over hem en zijn werk.
Volledig scherm
Na een lezing over 100 jaar Eindhovense kunstschilders waarbij veel bekenden uit haar kinderjaren de revue passeerden, besloot Gonny Seegers dat haar vader Jan Seegers ook in dat rijtje thuis hoorde. Ze stelde een boek samen over hem en zijn werk. © Anja Ligtenberg / DCI Media

Boek over Eindhovense kunstschilder en tekenaar Jan Seegers: ‘Ik wilde meer weten over het leven en werk van mijn vader’

EINDHOVEN - Tijdens een lezing over honderd jaar Eindhovense schilderkunst van conservator en voormalig  Kempenlandmuseumdirecteur Peter Thoben bij VDL Art in Eindhoven vorig jaar, viel het de Eindhovense Gonny Seegers (64) op dat haar vader helemaal niet werd genoemd. Jan Seegers was immers al eind jaren 20 en 30 van de vorige eeuw een bekende figuur in het Eindhovense kunstwereldje.  

  1. Bob de Jong flitsend van start op openingsavond ELE Rally: Hyundai-piloot wint drie van de vier proeven
    ELE Rally

    Bob de Jong flitsend van start op openings­avond ELE Rally: Hyun­dai-pi­loot wint drie van de vier proeven

    De West-Brabander Bob de Jong heeft de eerste avond van de ELE Rally afgesloten als klassementsleider. Hij stuurde zijn Hyundai i20 R5 als snelste over de in totaal vier proeven in Lierop en Asten. De Duitser Bjorn Satorius (Ford Fiesta R5) en Kevin van Deijne (Hyundai i20 R5) volgen hem op respectievelijk 14 en 20 seconden. De rally wordt zaterdagmorgen vervolgd met nog eens elf klassementsproeven. De winnaar wordt zaterdagavond laat terugverwacht in startplaats Son.
    Son

In samenwerking met indebuurt Eindhoven