Volledig scherm
MocroManiac (links) en Fresku staan samen op het podium tijdens Boogiedown. Vorig jaar sloegen zij de handen ineen en brachten de plaat Juice uit. © Boogiedown

Boogiedown wil festivalgevoel onder dak van Effenaar in tact houden: 'We laten geen ruimte ongebruikt'

EINDHOVEN - Het van oorsprong Bredase hiphopfestival Boogiedown komt 1 september voor de derde keer naar Eindhoven. Aanvankelijk zou het festival plaatsvinden op Strijp-S, maar in verband met het algehele kostenplaatje verhuist het hiphopfeestje naar poppodium de Effenaar.

De grote namen zijn zonder meer het Amerikaanse Slum Village en Fresku, die samen met de Amsterdamse rapper MocroManiac optreedt. Ook Eindhovenaren als Pietju Bell en Miggs de Bruijn zijn van de partij. 

Volgens organisator Chris Beljon is nagenoeg de hele Eindhovense 'hiphopscene' te bewonderen op de podia van het poppodium aan de Dommelstraat. Want ook dj Y'skid, dj Reci-P, Supadave, Waffles en Caz geven act de présence.

Artikel gaat verder onder de video.

Daar waar Boogiedown in 2015 te doen was in het Klokgebouw en een jaar later op Strijp-S, verhuist het nu dus weer. "Dat heeft met het algehele kostenplaatje te maken. Bovendien zijn we nu minder afhankelijk van de weersomstandigheden en laten we geen ruimte ongebruikt."

Daarmee doelt Beljon op de Effenaar in z'n volledigheid. In de kleine en grote zaal treden artiesten op, maar ook in het café en in de tuin, waar 1500 mensen terecht kunnen, is het een en ander te doen. "Op die manier proberen we het festivalgevoel in tact te houden."

Volledig scherm
De heren van Slum Village: Young RJ (links) en T3. © Boogiedown

Subsidie

De organisatie van Boogiedown kreeg vorig jaar een subsidie van 20.000 euro toegewezen. Wel liep het een subsidie, aangevraagd bij Brabant C, mis. Mede daardoor verhuist Boogiedown nu naar de Effenaar, legt Beljon uit.

Overigens zegde de Amerikaan Joyner Lucas onlangs af. Als vervanger heeft de organisatie de Amerikaanse groep Onyx gestrikt, bestaande uit Fredro Starr en Sticky Fingaz.

Boogiedown Festival;
Zaterdag 1 september;
Van 14.00 tot 02.00 uur;
Kaarten à 31,45 euro zijn te hier te koop.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven