Het nieuwe gebouw en de terminal, gezien vanaf het hoofdkantoor van Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Het nieuwe gebouw en de terminal, gezien vanaf het hoofdkantoor van Eindhoven Airport. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Bouw multifunctioneel gebouw Eindhoven Airport bereikt hoogste punt

EINDHOVEN - Nu nog gaat de terminal van Eindhoven Airport volledig schuil achter de nieuwbouw op parkeerterrein P1: het multifunctioneel gebouw waarin parkeren, OV-haltes, commerciële ruimten en een McDrive worden ondergebracht.

"Het is een heel groot gebouw, dat het zicht ontneemt op de terminal", zegt Airport-directeur Joost Meijs. "Maar dat wordt straks anders als de reizigers per auto vanaf de andere kant - via de nieuwe route - komen aanrijden."

Groene boulevard
Eind vorige week bereikte de nieuwbouw het hoogste punt; medio juni moet het helemaal klaar zijn. Op de plek waar nu nog geparkeerd wordt, is straks al het blik verdwenen. "Dat wordt voetgangersgebied", zegt Meijs. "Er komt een brede, groene boulevard naar parkeergarage P4." De aanleg van de boulevard neemt een jaar in beslag.

800 auto's
De eerste etage - er zijn er vier boven de begane grond - wordt volledig ingeruimd als kiss and ride-plek, waar de eerste tien minuten parkeertijd gratis zijn. Op de etages daarboven is ruimte voor 800 auto's, twee keer zoveel als voorheen. De bushaltes komen op de begane grond. Ook komen hier winkels, in totaal zo'n 300 vierkante meter. Welke zaken, is nog onbekend.

Impressie van het nieuwe multifunctionele gebouw bij Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Impressie van het nieuwe multifunctionele gebouw bij Eindhoven Airport. © Illustratie: de Bever Architecten

In samenwerking met indebuurt Eindhoven