De ingang van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Foto Jurriaan Balke
Volledig scherm
De ingang van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Foto Jurriaan Balke

Bouw nieuw zwembad Tongelreep mogelijk uitgesteld

EINDHOVEN - De inschrijving voor een deel van de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep valt veel hoger uit dan de 12 miljoen die de gemeente Eindhoven hiervoor heeft uitgetrokken. De plannen én de planning voor de bouw van onder meer het nieuwe gezinsbad moet daarom opnieuw bekeken worden, zodat uitstel van de bouw waarschijnlijk is.

Dat laat het college van B en W weten aan de gemeenteraad. Of de bouw van het nieuwe bad nog begin 2019 kan beginnen, is niet duidelijk, maar die kans wordt nu wel kleiner. Na de aanbesteding, waarvoor vier partijen in de race waren, moet het plan nog verder uitgewerkt worden. 

De totale nieuwbouw van het zwembad behelst een nieuw 25 meterbad, een gezinsbad, een instructiebad, een reactiveringsbad, een ligweide met een waterspeelplaats voor kinderen en een nieuwe entree met horeca en kleedruimtes. Totale kosten: bijna 20 miljoen euro. Daarvan is het bouwkundige deel en de elektrotechnische en werktuigbouwkundige delen aanbesteed. De gemeente had daar 12 miljoen voor uitgetrokken. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Schets van de nieuwe Tongelreep.
Volledig scherm
Schets van de nieuwe Tongelreep. © Gemeente Eindhoven

Maar uit de inschrijving van de vier bedrijven op de klus blijkt dat de prijs 'fors hoger' uit zou komen. Hoeveel staat niet in de openbare stukken. Maar wel duidelijk is dat de overschrijding zodanig is dat een 'nadere analyse' van de plannen en de planning noodzakelijk is. Het zal dan aan het volgende week te installeren nieuwe college zijn om met de conclusies aan de slag te gaan. Meer geld ervoor uittrekken ligt niet voor de hand gezien de financiële situatie van de gemeente. Enige alternatief zou dan wellicht een bezuiniging op de plannen door het schrappen van onderdelen kunnen zijn. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven