Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe Labrehuis aan de Boutenslaan © Neos / Thuis / Huijbregts Relou

Bouw nieuwe Labrehuis Eindhoven kan beginnen

EINDHOVEN - Volgende maand start de sloop van het huidige pand en begin 2020 moet het nieuwe Labrehuis aan de Boutenslaan in Eindhoven klaar zijn. Volgens woningcorporatie Thuis en opvangstichting Neos staan alle seinen op groen dus kan de sloop van het verouderde Labrehuis nu echt beginnen. 

Het Labrehuis opende in 1961 de deuren aan de Boutenslaan en deed bijna zestig jaar dienst als opvangvoorziening voor dak- en thuislozen in Eindhoven. Volgens Thuis en Neos voldeed het echter niet meer aan de eisen van deze tijd.

Vrees voor overlast

Het nieuwe Labrehuis bestaat straks uit twee delen. Een deel met vier verdiepingen met in totaal tachtig studio's, een ontmoetingsruimte en dienstruimtes voor het personeel van Neos. In het gedeelte met twee verdiepingen komen nog zestien zelfstandige appartementen. Over de komst van het nieuwe pand werd lang gesproken. Vooral uit de omliggende wijken was er in eerste instantie onvrede over het beheersplan. Bewoners vreesden meer overlast. Uiteindelijk werd er afgesproken dat er straks maximaal 96 bewoners wonen in het nieuwe onderkomen.

In maart van dit jaar vertrokken de laatste bewoners al uit het oude Labrehuis. Veertig zijn er momenteel elders ondergebracht verspreid over locaties in Eindhoven, Veldhoven, Son en Best. Ook daar worden ze begeleid door medewerkers van Neos. 

2020

De nieuwbouw, die gerealiseerd wordt door aannemer Huijbregts Relou, wordt eind 2019 opgeleverd. De oude en nieuwe bewoners kunnen dan begin 2020 hun intrek nemen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8003 stemmen