Volledig scherm
PREMIUM
Bouwplan Lijmbeek in Eindhoven van woningcorporatie Woonbedrijf door aannemer Gebr. Van Gisbergen uit Hooge Mierde. © Michel Theeuwen

Bouw sociale huurwoningen Woonbedrijf in Lijmbeek Eindhoven begonnen

EINDHOVEN - De eerste dertien huurders voor het nieuwbouwblok van Woonbedrijf in Lijmbeek zijn gevonden, allemaal uit de buurt. Inmiddels is de verhuur ook open via de website en Wooniezie, terwijl de bouw van in totaal 42 duurzame woningen is begonnen.

Het zijn sociale huurwoningen zonder gasaansluiting. Dat komt niet alleen tot uiting in de aanleg van elektrische verwarming in combinatie met vloerverwarming, de huurders zullen ook anders moeten gaan koken, op inductieplaten. ,,We maken onze huurders dan altijd wegwijs in hun nieuwe huis", vertelt Stan van den Thillart van Woonbedrijf. ,,Maar ze hebben dan bij de verhuizing wel meer aan hun hoofd. Vandaar dat we in dit project de nieuwe huurders willen begeleiden, ook als ze er al wonen. We kijken dan mee hoe het met het energieverbruik gaat - als ze dat willen - en waar ze tegenaan lopen. Ook kunnen huurders iemand bellen als ze vragen hebben."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8453 stemmen