Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van 63 woningen in de wijk Tivoli in Eindhoven voor corporatie Woonbedrijf is gestart. © Michel Theeuwen

'Bouwen voor de buurt’ is motto Woonbedrijf in Tivoli Eindhoven

EINDHOVEN - Bouwen voor de buurt, onder dat motto is woensdagmiddag de officiële starthandeling van de bouw van 63 woningen op de hoek Neushoornstraat-Tijgerstraat in Tivoli gestart. Wethouder Yasin Torunoglu legde met toekomstige bewoners een vloerplaat op zijn plek. 

Woningcorporatie Woonbedrijf heeft inmiddels 32 huurwoningen verhuurd. Die zijn vooral gegaan naar ‘Tivolianen’ of mensen die een link hebben met de buurt.  En dat was ook de bedoeling, zegt Koj Koning van Woonbedrijf. Oud-bewoners die terugkeren naar Tivoli, huurders wiens huis hier stond en gesloopt is, bewoners van de renovatiepanden die toe waren aan een ouderenwoning, zij kwamen als eerste in aanmerking voor een van de nieuwe woningen.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven