Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van basisschool de Driestam wijden de tunnel op de Montgomerylaan in. © FotoMeulenhof

‘Bouwopzichters’ Driestam bekijken vorderingen nieuwe tunnel

EINDHOVEN - Leerlingen van basisschool De Driestam mochten woensdagmorgen als allereerste door de nieuwe verkeerstunnel vlak voor hun school heen wandelen. Deze zomer wordt de ongelijkvloerse kruising van de Veldmaarschalk Montgomerylaan met de Ring, het sluitstuk van het project HOV2, in gebruik genomen door verkeer.

Door af te dalen in de nieuwe verkeerstunnel voor hun school nemen de leerlingen van basisschool De Driestam in Woensel woensdagmiddag een voorproefje op de toekomstige verkeerssituatie. Vanaf deze zomer rijdt het verkeer op de ring straks via een tunnel onder de Veldmaarschalk Montgomerylaan door, net zoals nu al gebeurt bij de kruising met de Beukenlaan. In juli wordt de onderdoorgang afgebouwd en liggen alle wegen in de eindsituatie. Dan worden ook de lichtmasten en definitieve verkeerslichten geplaatst, net als het lichtkunstwerk Zwerm. Vanaf augustus kan het verkeer door de tunnel, tot eind september worden fietsers en bromfietsers in de richting van de Onze Lieve Vrouwestraat tijdelijk omgeleid via de Wassenaarstraat. In november moeten ook de overige werkzaamheden klaar zijn.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven