Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van basisschool de Driestam wijden de tunnel op de Montgomerylaan in. © FotoMeulenhof

‘Bouwopzichters’ Driestam bekijken vorderingen nieuwe tunnel

EINDHOVEN - Leerlingen van basisschool De Driestam mochten woensdagmorgen als allereerste door de nieuwe verkeerstunnel vlak voor hun school heen wandelen. Deze zomer wordt de ongelijkvloerse kruising van de Veldmaarschalk Montgomerylaan met de Ring, het sluitstuk van het project HOV2, in gebruik genomen door verkeer.

Door af te dalen in de nieuwe verkeerstunnel voor hun school nemen de leerlingen van basisschool De Driestam in Woensel woensdagmiddag een voorproefje op de toekomstige verkeerssituatie. Vanaf deze zomer rijdt het verkeer op de ring straks via een tunnel onder de Veldmaarschalk Montgomerylaan door, net zoals nu al gebeurt bij de kruising met de Beukenlaan. In juli wordt de onderdoorgang afgebouwd en liggen alle wegen in de eindsituatie. Dan worden ook de lichtmasten en definitieve verkeerslichten geplaatst, net als het lichtkunstwerk Zwerm. Vanaf augustus kan het verkeer door de tunnel, tot eind september worden fietsers en bromfietsers in de richting van de Onze Lieve Vrouwestraat tijdelijk omgeleid via de Wassenaarstraat. In november moeten ook de overige werkzaamheden klaar zijn.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven