Het 'gat' in de Rochusstraat in Eindhoven gaat wellicht nog dit jaar gedicht worden; hier komen drie en erachter veertien woningen van aannemer Van Gerven uit Mierlo.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 'gat' in de Rochusstraat in Eindhoven gaat wellicht nog dit jaar gedicht worden; hier komen drie en erachter veertien woningen van aannemer Van Gerven uit Mierlo. © Google Maps

Bouwplan Rochusstraat Eindhoven komt eraan

EINDHOVEN - Eindelijk lijkt de bouw van zeventien woningen in het plan Blauwververij/Romerohof in Eindhoven eraan te komen. Sinds deze week ligt het bestemmingsplan bij de gemeente ter inzage. 

Drie jaar is bouwbedrijf Van Gerven uit Mierlo al weer bezig om een goed plan te maken voor het binnenterrein tussen Rochusstraat, Tuinstraat, Jorislaan en Hoefkestraat in de Rochusbuurt. De aannemer/ontwikkelaar heeft daarvoor de basis van het laatste plan dat corporatie Wooninc. maakte overgenomen. Van Gerven gaat de zeventien woningen in het (middel)dure huursegment waarschijnlijk zelf verhuren, zegt directeur Erwin van Lieshout. Frank van der Laak van de Rochusbuurtvereniging is tevreden met het bouwplan en de manier waarop Van Gerven dat in de buurt heeft gepresenteerd. Wel maken enkele buurtbewoners bezwaar, mogelijk tegen verlies van privacy door de bouw. Volgens Van Lieshout zijn de meeste bewoners blij ‘dat er onderhand eens iets gebeurt'. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven