Volledig scherm
De bowl in Area 51 wordt de komende week volledig opgeknapt. Volgende week donderdag, 15 november, wordt hij heropend. © Jean Pierre Reijnen

Bowl Skatepark Area 51 in Eindhoven onder handen genomen: ‘Hij is er slecht aan toe’

EINDHOVEN - Slijtage, dat is de voornaamste reden dat de zogeheten bowl in Eindhovense skatepark Area 51 wordt gerenoveerd. Met die opknapbeurt is ongeveer 10.000 euro aan materiaalkosten gemoeid. Dat bedrag wordt met eigen middelen gefinancierd.

Inmiddels is de bowl - een soort kom in de skatebaan - twaalf jaar in gebruik, waardoor de nodige slijtage is ontstaan. Vooral de splintervorming is voor de gebruikers een doorn in het oog, weet Pim van den Bos, uitvoerend directeur namens het bestuur. De reparatie wordt in eigen beheer uitgevoerd. Hijzelf houdt zich dan ook bezig met de restauratie. ,,De bowl is er slecht aan toe. We zijn enkele maanden geleden al begonnen, maar nu sluiten we hem komende week, zodat we de renovatie kunnen voltooien.”

Op de bollingen van de platen staat veel spanning. Naast de overdaad aan splinters vormt de gladde ondergrond van de bowl, die bestaat uit honderden houten platen, een gevaar voor de gebruikers. Die houten platen liggen er sinds 2006 in.

Quote

De bowl is er slecht aan toe. We sluiten hem komende week, zodat we de renovatie kunnen voltooien.

Pim van den Bos

Afgelopen zomer stak pandeigenaar Sint Trudo al geld in de renovatie van het algehele park, dat onlangs fuseerde met buurman 040 BMX Park. De gevel werd geschilderd, ruiten vernieuwd, een sprinklersysteem ingebouwd en nieuw dakleer aangebracht. Ook werd het asbest verwijderd. Na de fusie van beide parken is de muur tussen beide weggehaald. Ook is er nu één in plaats van twee kantines. 

Volgende week donderdag wordt de opgeknapte bowl opgeleverd. Om 20.00 uur verzorgt wethouder Stijn Steenbakkers de heropening.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven