Volledig scherm
Boze zwemmers in gesprek met wethouder Wedemeijer in de Tongelreep. Ze willen baantjes kunnen blijven trekken. © ED

Boze zwemmers Tongelreep in gesprek met wethouder Wedemeijer in Eindhoven

EINDHOVEN - Boze zwemmers zijn vrijdagochtend in zwembad de Tongelreep in gesprek gegaan met wethouder Jakob Wedemeijer van de gemeente Eindhoven. 

De zwemmers zijn boos, ze willen hun baantjes kunnen blijven trekken. Met ingang van 30 oktober zijn baantjeszwemmers tussen 12.00 en 16.00 uur niet langer welkom in de Tongelreep. Dat maakte het Eindhovense college onlangs bekend. Twee zwemsters zijn daarna een handtekeningenactie begonnen. Ze hebben bijna zeshonderd handtekeningen verzameld.

Baantjeszwemmers

"De Tongelreep trekt elke dag honderden baantjeszwemmers, maar die komen vooral 's ochtends of 's avonds. Tussen twaalf en vier komen er gemiddeld maar tien per uur", zei wethouder Jakob Wedemeijer (sport, SP) eerder al.

De gemeente vindt dat het aantal mogelijkheden om baantjes te zwemmen na 30 oktober nog steeds ruim is, ondanks de middagsluiting. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers van het zwemstadion tussen 7.00 en 12.00 uur en tussen 16.00 en 22.00 uur baantjes zwemmen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Probeerde Benaouf A.  getuigen om te kopen? Eindhovense topcrimineel moet opnieuw getuigen

    Probeerde Benaouf A. getuigen om te kopen? Eindhoven­se topcrimi­neel moet opnieuw getuigen

    EINDHOVEN - Eindhovenaar Benaouf A. moet nogmaals getuigen in het proces tegen twee mannen die tot levenslang zijn veroordeeld voor de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Een verhoor van A. in oktober ontaardde in een confrontatie met een van de verdachten, waarbij in de rechtszaal over en weer bedreigingen en beledigingen werden geuit.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven