D66-Kamerlid Pia Dijkstra (r) wordt gefeliciteerd na de succesvolle stemming in de Eerste Kamer over haar initiatiefvoorstel om een actief donorregistratiesysteem in te voeren. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
D66-Kamerlid Pia Dijkstra (r) wordt gefeliciteerd na de succesvolle stemming in de Eerste Kamer over haar initiatiefvoorstel om een actief donorregistratiesysteem in te voeren. (archieffoto) © Hollandse Hoogte / ANP

Brabander zegt vaker ja tegen orgaandonatie dan anderen

EINDHOVEN - De meeste Brabanders staan een stuk positiever tegenover orgaandonatie dan inwoners van Zeeland, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. Steden als Eindhoven en Helmond, waar meer mensen uit andere culturen wonen, vormen een uitzondering.

 1. Voetbalseizoen zonder ouders langs de zijlijn zit er op; voor de een ’n verschrikking, voor de ander gewoon rust
  PREMIUM

  Voetbalsei­zoen zonder ouders langs de zijlijn zit er op; voor de een ’n verschrik­king, voor de ander gewoon rust

  EINDHOVEN/HELMOND - Het was afzien voor sommige ouders die vanwege de coronamaatregelen hun kroost niet mochten toejuichen langs de zijlijn. Voor de een ’n verschrikking (‘mijn kind heeft me nodig’), maar voor de ander een zegen (‘wat een rust zonder al dat geschreeuw’). Een rondje langs VV Gestel en HVV Helmond nu dat bijzondere voetbalseizoen voor de clubs erop zit.
 2. Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behandeling nodig
  PREMIUM

  Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behande­ling nodig

  EINDHOVEN - Nicky van Meegen (37) uit Eindhoven vecht al meer dan 3,5 jaar tegen borstkanker. Inmiddels heeft ze er 71 chemokuren opzitten. Tweevoudig wereldkampioen kickboksen Robbie 'the Rabbit’ Hageman, die zelf een hersentumor heeft, schiet haar te hulp met een online veiling om geld in te zamelen. Dat heeft ze heel snel nodig, voor haar behandeling in Duitsland.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven