‘Vincent van Gogh’ kwam vorig jaar persoonlijk bij de provincie langs om bezwaarschriften tegen de fusie van Nuenen en Eindhoven langs te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Vincent van Gogh’ kwam vorig jaar persoonlijk bij de provincie langs om bezwaarschriften tegen de fusie van Nuenen en Eindhoven langs te brengen. © Roel van der Aa

Brabant stuurde te veel aan op herindelingen: ‘provincie riep argwaan op bij gemeenten’

EINDHOVEN - Brabantse burgemeesters vinden dat de provincie de afgelopen jaren te veel heeft aangestuurd op herindelingen. De plannen voor de fusie tussen Eindhoven en Nuenen hebben daarbij de relaties tussen gemeenten in Zuidoost-Brabant onder druk gezet.

 1. Roger Schmidt over de late escape van PSV in Cyprus: ‘We verdienden dit’
  Video

  Roger Schmidt over de late escape van PSV in Cyprus: ‘We verdienden dit’

  ,,We verdienden dit”, zei trainer Roger Schmidt van PSV na de late ontsnapping van PSV in Cyprus. Net op tijd vond zijn ploeg de nooduitgang. De 1-2 zege op Omonia Nicosia in het Europa League-toernooi smaakte mierzoet, na een moeilijke week vol personele problemen en onverwachte wendingen. ,,De situatie was heel lastig voor deze wedstrijd. We misten veel spelers en voor onze focus was het natuurlijk niet goed dat we apart moesten reizen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Samenvatting: Helmond Sport - MVV Maastricht
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: Zoon Mark van Bommel doet Helmond Sport in slotsecon­de pijn

  30 oktober
 2. Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over
  Play

  Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over