Klaartje van Veldhoven, Benjamin Glorieux, Renée Bekkers en Mattijs van de Woerd (v.l.n.r.) brengen de 'Boerencantate', een mini-opera op een boerenweiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaartje van Veldhoven, Benjamin Glorieux, Renée Bekkers en Mattijs van de Woerd (v.l.n.r.) brengen de 'Boerencantate', een mini-opera op een boerenweiland. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Brabantse ‘Boerencantate’ van Bach: klucht over dorst naar bier en bed

GEMERT - Bachs ‘Boerencantate’ bij boerderijen en op andere buitenlocaties. Sopraan Klaartje van Veldhoven uit Westerhoven trekt het land in met dit luchtige en kluchtige werk. Voor de begeleiding tekent onder meer de Gemertse accordeoniste Renée Bekkers. De première is vrijdag 21 augustus in Sint-Michielsgestel. 

  1. Dumfries na puntverlies PSV: ‘We begonnen slap en waren er met het hoofd niet bij’

    Dumfries na puntver­lies PSV: ‘We begonnen slap en waren er met het hoofd niet bij’

    Na twee overwinningen slaagde PSV er niet in om ook de derde wedstrijd van het seizoen te winnen. In Almelo kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen Heracles. Wat vooral opviel was dat de Eindhovenaren niet in staat waren om veel kansen te creëren. trainer Roger Schmidt startte met enkel wijzigingen in zijn team, maar volgens aanvoerder Denzel Dumfries was dit niet de oorzaak van het puntverlies: ,,We hebben genoeg spelers en die hebben goede capaciteiten.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven