Campings blijven wel open voor eigenaars van caravans met eigen toilet en douche. De gemeenschappelijke ruimtes moeten dicht.
Volledig scherm
Campings blijven wel open voor eigenaars van caravans met eigen toilet en douche. De gemeenschappelijke ruimtes moeten dicht. © Thinkstock

Brabantse campings gaan grotendeels op slot, vaste gasten wel welkom

EINDHOVEN - De Brabantse campings gaan vanaf vrijdag 18.00 uur grotendeels op slot. Wie een vaste standplaats heeft, en een eigen wc, is nog steeds welkom, maar er mag niet meer ‘recreatief overnacht’ worden. Dat geldt ook voor recreatieparken, bed & breakfasts, Airbnb’s en jachthavens. Dat maken de drie veiligheidsregio’s bekend.

Volgens het nieuwe besluit moeten de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen –de wc- en douchehuisjes- dicht. 

Er zijn uitzonderingen gemaakt voor hotels en het laten overnachten van seizoensarbeiders en zorgpersoneel. Dat mag, net als ‘tijdelijke bewoning anders dan recreatief’. Het gaat dan om persoonlijke omstandigheden ‘zoals een echtscheiding.’

Wie een eigen caravan met eigen voorzieningen heeft, kan nog steeds terecht en dat geldt ook als de camping zelf voor eigen toilet en douches heeft gezorgd bij een onderkomen. Hoewel het niet expliciet wordt vermeld, lijkt het alsof de campings overdag wel toegankelijk blijven, met uitzondering van de toiletten.

De regeling is bedoeld om reisbewegingen in en naar Brabant tegen te gaan en duurt tot 28 april.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven