The Kik, met rechts Ries Doms
Volledig scherm
PREMIUM
The Kik, met rechts Ries Doms © Guy Kokken

Brabantse (podium)kunstenaars zitten gedwongen thuis: ‘In feite zijn we nu werkloos’

EINDHOVEN - Gesloten deuren van theaters en concertzalen, verlaten musea. De maatregelen rond het coronavirus hebben ook veel impact op kunstenaars, muzikanten en acteurs die nu gedwongen hun werk stilleggen. We belden een aantal thuisblijvers. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel.’

Rob Scheepers
Volledig scherm
Rob Scheepers © Dolph Cantrijn

Rob Scheepers (cabaretier, Sterksel). ,,Ik moest zeven voorstellingen cancelen, maar baal niet eens zo heel erg. Zoveel had ik niet gepland staan en het is toch niet anders. Ik beschouw het als wat broodnodige vrijgekomen tijd om verder aan mijn nieuwe voorstelling te schrijven. En mijn column in deze krant, en de oneliners. Dus ik hoef me thuis niet te vervelen. Ik ga waarschijnlijk nog tijd te kort komen. En oh ja, ik heb vier kinderen met koorts thuis, dus die vragen ook nog wat aandacht. Kortom, gewoon de gebruikelijke chaos. Maar het is wel te hopen dat het niet heel veel langer dan een paar weken duurt want in feite ben ik nu gewoon werkloos.”

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven